RI&E Abonnement

  1. RI&E Abonnement

VNV ZorgPortaal – RI&E Abonnement

Veilig werken, gezonde medewerkers en lagere kosten

Het invullen van de (branche) RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) blijft een hele klus. Veel werkgevers beginnen er daarom niet aan of haken vroegtijdig af. Elke werkgever is verplicht een actuele RI&E te hebben met een plan van aanpak. Bij het ontbreken hiervan kan de Inspectie SZW een forse boete opleggen.

De RI&E is een lijst met mogelijke risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden. Met het invullen van de lijst, leer je de risico’s van het bedrijf kennen en voorkom je risico’s. Om ondernemers (met maximaal 25 werknemers) te ondersteunen bij het beheren van een actuele RI&E, heeft het VNV ZorgPortaal een RI&E abonnement ontwikkeld.

Hoe werkt het?

Na aanmelding komt de veiligheidskundige van VNV ZorgPortaal langs en stelt de RI&E met het bijbehorende plan van aanpak op. Om de RI&E actueel te houden, krijg je in het 2e en 3e jaar het verzoek om het Plan van Aanpak op te sturen naar VNV ZorgPortaal. Wanneer je in het 2e of 3e jaar gaat verbouwen of verhuizen naar een andere locatie, komt de veiligheidskundige langs om de RI&E opnieuw op te stellen. Zo blijft jouw RI&E actueel!

De looptijd van het abonnement is drie jaar. Wordt het abonnement na drie jaar voortgezet dan vindt er in het 4e jaar weer een bedrijfsbezoek plaats voor het opstellen van de RI&E.

RI&E Abonnement

Met behulp van het RI&E abonnement van VNV ZorgPortaal ben je altijd verzekerd van een goedgekeurde RI&E. De kosten van het abonnement bedragen € 250 per jaar.

Aanmelden?

Bel (070) 301 2556 of maak gebruik van het contact formulier om je aan te melden voor het abonnement.

Voordelen

Naast het creëren van een gezonde en veilige werkplek heeft een actuele RI&E nog meer voordelen:

  • Geeft inzicht in de risico’s binnen jouw organisatie;
  • Stimuleert de bewustwording van gezond en veilig werken bij je werknemers;
  • Verbetert de veiligheid, waardoor ongevallen en ziekteverzuim gereduceerd worden;
  • Werknemers presteren beter als ze zich veilig voelen en comfortabel kunnen werken;
  • Je voldoet aan de wettelijk gestelde eisen vanuit de Arbo-wet en riskeert geen boete.


Klik hier voor de brochure.